Av. Ramón y Cajal, 19, Tarragona
+34 977 21 35 48
info@lafisioterapia.cat

Tractaments

Fisioteràpia, RPG, Massatge Esportiu i Terapèutic, Hipertèrmia, Acupuntura, Punció seca, Tècniques manipulatives Col·lumna vertebral, pelvis i extremitats.

Fisioteràpia

Una valoració prèvia i personalitzada per a cada persona

La teva fisioteràpia, just la que necessites:

Te la finalitat de prevenir, curar i recuperar. ​S’estableix una valoració prèvia i personalitzada per a cada pacient, es plantegen uns objectius terapèutics i dissenya un pla terapèutic. L’eina principal del fisioterapeuta és la mà i en conseqüència, la teràpia manual.

​Al nostre Centre de Fisioteràpia, valorarem el vostre cas per decidir qui us ajudarà amb les diferents disciplines com: Kinesioteràpia o teràpia del moviment, fisioteràpia manipulativa articular, massatge, reeducació postural global, punció seca, embenat funcional, electroteràpia, ultrasonoteràpia, termoteràpia, termoteràpia profunda (hipertermia).

Massatge

Quiromassatgistes professionals

Eina terapèutica de provats beneficis
Probablement es la eina terapèutica més antiga que l’ésser humà va utilitzar per proporcionar/se un recurs natural contra el dolor. ​Qualsevol dels quatre professionals que treballem al Centre de Fisioteràpia i Quiromassatge López-Archs, us podem ajudar amb aquesta tècnica. ​ Alguns dels beneficis dels massatges son:

  • Millora les defenses: estimulant el sistema immunològic
  • Relaxa o tonifica la musculatura eliminant les contractures i sobrecarregues o mantenint el bon estat d’aquesta nodrint-les i amb bona irrigació sanguínia
  • Evita l’envelliment al nodrir i desintoxicar les cèl·lules tant de la pell com muscular
  • Allibera les emocions que reprimim al cos
  • Alleuja el dolor al ser un tonificant i relaxant del sistema nerviós
  • Millora la comunicació ja que el contacte implica proximitat i, superada la primera barrera, desinhibició en la comunicació.

Massatge Esportiu

Contem amb especialistes del massatge dins de la pràctica esportiva

Nivell d’entrenament o de competició
​És una de les grans especialitats del nostre Centre de Fisioteràpia i Quiromassatge Lopez- Archs. Massatge dins de la pràctica esportiva, tant a nivell d’entrenament com de competició (prèvia i posterior a ella).

Encaminat a preparar la activitat física intensa, evitar espasmes musculars o altres lesions esportives aixi com per eliminar toxines i relaxar després de la activitat esportiva. Amb aquest tipus de massatge aconseguim tractar moltes lesions essent la teràpia d’elecció per l’esport.

Punció Seca

Eficàcia i rapidesa en la detecció i eliminació del dolor

Detecció i desactivacio de punts gatells (zones activadores de dolor local o/i referit)
La Punció Seca s’ha revelat com una de les tècniques més eficacies per el tractament dels dolors d’origen múscul-esquelètic; és una tècnica semi invasiva on mitjançant la introducció d’una agulla es busca aquella zona de teixit tens per desactivar aquesta tensió mitjançant la generació d’un espasme i així disminuir de forma gairebé immediata el dolor localitzat a la zona hipertensa o a regions més allunyades que estàn vinculades amb la primera.

Al nostre centre la Montse o la Laura podràn ajudar-vos amb aquesta tècnica amb un somriure i una gran professionalitat si és la tècnica triada per al vostre problema de salud

Tècniques Manipulatives

Re-harmonització estructural

Reequilibrar l’organisme
Al Centre de Fisioteràpia i Quiromassatge, La Laura s’encarrega de les tècniques manipulatives i miotensives, ​tè​cnica únicament manual on ajudem a reequilibrar l’organisme centrant-nos en la estructura (sistema múscul-esqueletic), millorant aixi el funcionament del cos. S’utilitzen tècniques suaus i segures, adaptades a cada pacient (edat, sexe, patologies…) i a les seves necessitats amb l’objectiu de prevenir, conservar i millorar la salut reequilibrant l’organisme

En les tècniques manipulatives, realitzem moviments amb pressió a una velocitat i direcció determinada tractem els bloquejos, la falta de trofisme i la reequilibració del cos i en les tècniques miotensives obtenim els mateixos beneficis mitjançant la contracció/relaxació de la zona afectada sense aplicar una velocitat elevada.

Reeducació postural Global (RPG)

Buscant l’equilibri postural

Enfoc terapèutic de la postura
Al Centre de salut, és la Montse la que s’encarrega d’aquesta tècnica essent un mètode de fisioteràpia suau, progressiu i actiu que pot ser aplicat a qualsevol edat on a partir de la individualitat de cada persona i dels símptomes que presenta, es busca i es resolen les causes que els han provocat.

Amb l’RPG el pacient participa de la seva pròpia recuperació juntament amb el terapeuta tenint cura de totes les articulacions, de la respiració i del treball respectuós de la musculatura.
http://www.rpg.org.es/

Hipertèrmia

Els darrers avenços tecnològics al vostre abast

Acceleració dels processos metabòlics
Amb l’objectiu d’elevar la temperatura de l’interior de l’organisme de tal manera que es provoqui sobre la regió afectada una acceleració dels processos metabòlics i amb aixo una ràpida recuperació del teixit.

Està indicada per:
Trastorns de les articulacions (lligaments, cartílags,…) tipus artrosis, artritis, hernies, condropaties…
Trastorns musculars i tendinosos com ara atrofies, sobrecarregues, contractures, tendinopaties (tendinitis toruliana, d’aquil·les, del supraespinòs…)
Trastorns ossis com ara fractures, fissures i osteoporosis

Equipament d'Hipertèrmia, màquina de Diatèrmia Capacitativa Digital

Característiques tècniques:
La Diatèrmia Capacitativa digital proporciona una font de radiació electromagnètica de senyal versàtil obtenint tres efectes generals amb multitud d’aplicacions: Efecte hipertèrmic terapèutic, efecte mecànic i efecte piezoelèctric – ressonador

Capaç de realitzar un control dinàmic de la energia dipositada per unitat de superfície en temps real, controlant així la transmissió sota demanda.
Donada la natura hectomètrica de la ona fonamental, les radiacions no son ni ionitzants ni acumulatives de manera que no produeixen canvis a la estructura molecular.
La transmissió de la senyal de forma capacitativa i monopolar produeix una acció focalitzada i selectiva a l’àrea a tractar, així s’evita que transitin per l’organisme corrents indesitjades en direcció a l’elèctrode de retorn, clàssicament utilitzat per tots els fabricants de diatèrmia amb tècnica bipolar.

Son teràpies agradables, no invasives i proporcionen un gran benestar.

Drenatge limfàtic manual

Eliminació de líquids i millora de la circulació

Activació del funcionament del sistema limfàtic superficial
Tècnica on s’activa el funcionament del sistema limfàtic realitzant maniobres manuals molt suaus amb l’objectiu de drenar la limfa (líquid) que per diferents motius (traumàtics, circulatoris,…) es troba estancada per poder eliminar-la.

Acupuntura

Tractaments d’acupuntura dissenyats per restablir el benestar

Millorar el flux i equilibri d’energia
Al centre de fisioteràpia, massatge i osteopatia López-Archs, realitzem aquesta tècnica de la mà de la Montse. És una tècnica curativa utilitzada a la medicina tradicional xinesa. Es fan servir unes agulles molt primes per estimular punts específics al cos. Aquests punts queden al camins d’energia anomenats “meridians”. Es dissenyen els tractaments d’acupuntura per millorar el flux i equilibri d’energia al llarg d’aquests meridians i restablir el benestar.

Amb acupuntura podem tractar mals de cap i migranyes, malalties reumàtiques, lumbàlgies, ciàtiques i cruralgies, cervicalgies, espatlla dolorosa, epicondilitis, fatigues, ansietat, etc…

Fibròlisi diacutania

Ganxos

Des-adherències dels teixits
Tècnica de fisioteràpia on per mitjà d’unes eines molt semblants a uns ganxos de diferents mides per adaptar-se a les diferents regions anatòmiques, procurem donar mobilitat entre músculs, tendons, lligaments i embolcalls d’aquests, trencant les adherències i fibrosis existents alliberant d’aquesta manera les estructures bloquejades.